Arrak DTime Lukijan asennusohje

Tällä sivulla:

1. Lataa ja asenna ohjelma Arrak DTime Lukija

Avaa selain ja kirjaudu DTime-palveluun. Palveluun kirjaudutaan osoitteessa http://dtime.arrak.fi → valitse ”Kirjaudu DTime-palveluun”, käytä saamaasi käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Klikkaa viimeisimmän version linkkiä

Paina Run tai Suorita (Firefox-käyttäjä: Tallenna ensin ja avaa sitten)

Paina Run tai Suorita

Käynnistä asennusohjelma ja syötä DTimesta asiakasnumero ja lisenssiavain. Asennusohjelma kysyy myös kohdekansiota ja antaa mahdollisuuden olla siirtämättä tiedostoja USB-muisteista (huomaa että siirto tehdään vain tietyn nimisistä tiedonsiirtolaitteista, ei yleiskäyttöisistä muistitikuista).

D-Boxille ja muille paikalliselle levylle tallentaville järjestelmille voi valita kansion josta haetaan tietoja.

Kohdekansioksi ei tule antaa verkkolevyä tai irroitettavaa levyä.

2. Kytke kortinlukija tietokoneeseen

Ota kortinlukija muovipussista ja kytke se vapaaseen USB-porttiin.

3. Laita kuljettajakortti kortinlukijaan ja odota hetki

Siru ylöspäin!

Ohjelma toimii ilman muita toimenpiteitä. Kun kortin laittaa lukijaan ohjelma huomaa sen heti. Lukijan valo vilkkuu puolesta minuutista minuuttiin. Kun kortti on luettu lukijan valo sammuu ja kortin voi poistaa lukijasta. Kortin tiedot tallentuvat Dtime palveluun – ensimmäisen kerran kun kuljettajan kortti luetaan tallennus kestää noin 30 sekuntia – jatkossa saman kuljettajan kortin tallennus käy nopeammin.

HUOM! Koneesi palomuuriohjelmisto voi estää ohjelman yhteyden DTime palveluun. Yleensä palomuuriohjelmisto tarjoaa mahdollisuuden sallia yhteydet. Suosittelemme että yhteyksien salliminen tallennetaan palomuurin säännöksi.

4. Tarkista tiedot DTimessa

DTimessa on useampia tapoja tarkastella tallennettuja työntunteja. Yksi helppo tapa saada käsitys tallennetusta tiedostoa on käyttää ”Tuntien laskenta”-toiminnon kalenterinäkymää:

5. Asennuksen tarkistaminen DTimessa

Versiosta 1.5 alkaen DTime Lukija tallentaa asennuksen yhteydessä erityisen testitiedoston. Sen olemassalo DTimessa kertoo asennuksen ajan ja myös tiedonsiirron onnistumisesta.